Ga naar artikel

Louis Camille Maillard

Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier De Maillardreactie is genoemd naar de Franse arts en chemicus Louis Camille Maillard (4-feb-1878 - 21-mei-1936). Maillard hield zich vooral bezig met onderzoek naar nierziekten en onderzocht onder andere het effect van suiker en aminozuren op de nieren. In 1912 begon hij met een onderzoek van de reactie van aminozuren en koolhydraten. Dit onderzoek was een deel van zijn promotiestudie en is gepubliceerd in 1913. Later heeft Maillard zich ook beziggehouden met onderzoek naar levensmiddelen.

Publicaties

  • Réaction générale des acides aminés sur les sucres. Journal de Physiologie, 1912 tome 14 page 813
  • Action des acides aminés sur les sucres: formation des mélanoïdines par voie méthodique. Compte-rendu de l'Académie des sciences, 1912 tome 154, page 66-68
  • Réaction générale des acides aminés sur les sucres: ses conséquences biologiques. Compte-rendu Société de Biologie, 1912, tome 72 (LXXII), page 599 à 601 (559-561)

Meer informatie