Ga naar artikel

Hopblends

Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier

Als je de vraag hebt 'Waarom zie ik Zythos niet in de lijst van hopvariëteiten?', dan komt dat omdat Zythos geen variëteit is maar een blend. Sinds 2010 worden er mengsels van verschillende hopsoorten aangeboden, vaak met als doel daarmee een bepaald type bier mee te kunnen brouwen. Deze mengsels zijn als alleen als pellets verkrijgbaar. Voorbeelden van zulke blends zijn:

Falconer’s Flight™ (11.4%)

Dit is een gepatenteerde hop mix gemaakt ter ere van de brouwenlegende, Glen Hay Falconer (1961-2002, brouwer van Wild Duck Brewery in Eugene). Deze pellet mix bestaat uit Northwest variëteiten en is heel geschikt voor het brouwen van een (Northwest-stijl) IPA. Het geeft de aroma van tropisch fruit, citrus, bloemen, citroen en grapefruit aan het bier.

Falconer’s Flight™ 7 C’s (9.9%)

Een exclusieve pellet mix bestaande uit 7 "C"-hopvariëteiten, aangevuld met wat nieuwe, experimentele variëteiten. Falconer's Flight 7C's geeft een sterke fruit en citrus aroma. Deze blend kan gebruikt worden als aanvulling of als alternatief bij een IPA of Pale Ale.

Zythos™ (10.9%)

Dit is een mix speciaal ontwikkeld voor het brouwen van IPA's. Deze mix bevat 10,9% alfa- en 5,0% betazuren. Zythos is geen vervanging voor de hop, maar kan gebruikt worden als extra toevoeging bij het brouwen van een IPA of Pale Ale.