pH
|
|
14
|
natronloogoplossing van 1 mol/l
|
13
|
natronloogoplossing of kaliloogoplossing van 0,1 mol/l
|
11,5
|
huishoudammonia (verdunde ammoniak)
|
10,5
|
zeepsop
|
9,5
|
bleekwater
|
7,4
|
menselijk bloed
|
7
|
zuiver, gedestilleerd water (neutraal)
|
6,7
|
melk
|
6,5
|
speeksel
|
5
|
licht zure regen
|
4,5
|
tomaten, druiven
|
4,3
|
bier (smaakt niet zuur vanwege hop bitterheid,alcohol en dextrines). Lambic of een Geuze is meestal lager dan 4
|
3,4
|
wijn (smaakt niet echt zuur door het effect van tannines en alcohol)
|
3
|
azijn, zuurkool
|
2
|
maagzuur, citroensap, coca-cola (smaakt niet zuur vanwege het hoge suiker gehalte)
|
1
|
accuzuur (zwavelzuur)
|
0
|
zoutzuur (1 mol/l), zwavelzuur (1 mol/l)
|