Ga naar artikel

Curaçao(schil)

Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Dit is de gedroogde schil van zure sinaasappel (Citrus aurantium) of pomerans, een wilde variant van de sinaasappel. De zure sinaasappel heeft een ronde vrucht met een doorsnede van ongeveer 7,5 cm, maar deze is licht afgeplat aan beide uiteinden. De aromatische schil is oranje of roodachtig oranje en ruw. Het vruchtvlees is bitter.

Gebruik

Het geeft een licht wrange citrussmaak en wordt vaak gebruikt in witbier en tripel. Als je curaçaoschil wil gebruiken moet je er rekening mee houden dat het bier er bitterder van kan worden. Gebruik ongeveer 5 tot 10 gram per 10 liter. Een gedeelte van de schillen kan je het beste een half uur laten meekoken en een ander gedeelte kan je het beste op het einde van het koken toevoegen. Verwacht niet dat je van curaçaoschil veel sinaasappelaroma in je bier krijgt. Daarvoor kan je beter de schil van de zoete sinaasappel gebruiken.