Helga (AU) Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Laag alfazuur en een hoog humuleen gehalte, maakt is typerend voor deze Australische aromahop. Oorspronkelijk was deze hop bekend als Southern Hallertau. Helga Land Australië Type A Aroma bloemig, iets kruidig Samenstelling Alfazuren 5-6.5 % Cohumulon 22-26 % Humulon Betazuren 3.8-5.4 % Colupulon Hopoliën 0.6-0.7 ml/100 gr Myrceen 2-12 % Humuleen 35-47 % Caryofylleen 10-14 % Farneseen <1 % Selineen 2 % Linalool 0.2-0.6 % Totaal polyfenolen Xanthohumol Hopbel Grootte Compactheid Lupuline kleur Groei, oogst en opslag Oogstperiode vroeg Opbrengst 1600-2400 kg/ha Opslag Te vervangen door Uitleg over de getoonde gegevens