Ga naar artikel

Helga (AU)

Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Laag alfazuur en een hoog humuleen gehalte, maakt is typerend voor deze Australische aromahop. Oorspronkelijk was deze hop bekend als Southern Hallertau.

Helga
Land Australië
Type A
Aroma
bloemig, iets kruidig
Samenstelling
Alfazuren 5-6.5 %
Cohumulon 22-26 %
Humulon
Betazuren 3.8-5.4 %
Colupulon
Hopoliën 0.6-0.7 ml/100 gr
Myrceen 2-12 %
Humuleen 35-47 %
Caryofylleen 10-14 %
Farneseen <1 %
Selineen 2 %
Linalool 0.2-0.6 %
Totaal polyfenolen
Xanthohumol
Hopbel
Grootte
Compactheid
Lupuline kleur
Groei, oogst en opslag
Oogstperiode vroeg
Opbrengst 1600-2400 kg/ha
Opslag
Te vervangen door
Uitleg over de getoonde gegevens