Ga naar artikel

Hallertauer Tradition (DE)

Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Hallertauer Tradition is afkomstig van Hopfenforschungszentrum te Hüll, een kruising tussen Hallertauer Gold en 75/15/106M. Deze variëteit heeft een goede resistentie voor meeldauw en een hoge opbrengst. Geregistreerd in 1993.

Hallertauer Tradition
Land Duitsland
Type A
Aroma
mild bloemig, kruidig
Samenstelling
Alfazuren 3.8-6.0 %
Cohumulon 24-30 %
Humulon
Betazuren 3.0-5.0 %
Colupulon 41-49 %
Hopoliën 0.9-1.4 ml/100 gr
Myrceen 17-32 %
Humuleen 35-50 %
Caryofylleen 10-15 %
Farneseen <1 %
Selineen 0.5-1.0 %
Linalool 0.7-1.2 %
Totaal polyfenolen 4.0-5.0 %
Xanthohumol 0.4 %
Hopbel
Grootte gemiddeld
Compactheid compact
Lupuline kleur lichtgeel
Groei, oogst en opslag
Oogstperiode vroeg-gemiddeld
Opbrengst 1500-1800 kg/ha
Opslag 65-70 %AA/6 M @ 20 °C
Te vervangen door
Liberty (US)
Hallertauer Mittelfrüher (DE)
Ultra (US)
Uitleg over de getoonde gegevens