Ga naar artikel

Ella (AU)

Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Oorspronkelijk Stella genoemd (waartegen een grote brouwerij in opstand kwam). Ondanks hoog alfazuurgehalte, toch een aromahop.

Ella
Land Australië
Type A
Aroma
bloemig, iets anijs
Samenstelling
Alfazuren 14-16 %
Cohumulon 36 %
Humulon
Betazuren 4-4.5 %
Colupulon
Hopoliën 2.9 ml/100 gr
Myrceen 33 %
Humuleen 15 %
Caryofylleen 15 %
Farneseen 1 %
Selineen 1 %
Linalool 0.2-0.7 %
Totaal polyfenolen
Xanthohumol
Hopbel
Grootte
Compactheid
Lupuline kleur
Groei, oogst en opslag
Oogstperiode vroeg-halverwege
Opbrengst 3000-3500 kg/ha
Opslag
Te vervangen door
Uitleg over de getoonde gegevens