Ella (AU) Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Oorspronkelijk Stella genoemd (waartegen een grote brouwerij in opstand kwam). Ondanks hoog alfazuurgehalte, toch een aromahop. Ella Land Australië Type A Aroma bloemig, iets anijs Samenstelling Alfazuren 14-16 % Cohumulon 36 % Humulon Betazuren 4-4.5 % Colupulon Hopoliën 2.9 ml/100 gr Myrceen 33 % Humuleen 15 % Caryofylleen 15 % Farneseen 1 % Selineen 1 % Linalool 0.2-0.7 % Totaal polyfenolen Xanthohumol Hopbel Grootte Compactheid Lupuline kleur Groei, oogst en opslag Oogstperiode vroeg-halverwege Opbrengst 3000-3500 kg/ha Opslag Te vervangen door Uitleg over de getoonde gegevens