Ga naar artikel

Wakata (NZ)

Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Deze triploïde aroma variëteit is uitgebracht in 1988. Het is een kruising tussen Hallertau Mittlefruh (2/3 open bestuiving) en (voor 1/3) een Nieuw-Zeelandse mannelijke stam. Ontwikkeld tijdens het HortResearch Hop Breeding Programme bij het Hort Riwaka Research Centre. Ook bekend als Waktu, Whakatu, Hallertau Aroma, of Newzealand Wakatu .

Wakata
Land Nieuw-Zeeland
Type AB
Aroma
Kruidig, bloemig en wat citrus
Samenstelling
Alfazuren 6.5-8.5 %
Cohumulon 28-30 %
Humulon
Betazuren 5.8-8.5 %
Colupulon
Hopoliën 0.9-1.1 ml/100 gr
Myrceen 35-48 %
Humuleen 10-16.8 %
Caryofylleen 6-8.2 %
Farneseen 5-6.7 %
Selineen
Linalool 3.2 %
Totaal polyfenolen
Xanthohumol
Hopbel
Grootte gemiddeld
Compactheid los
Lupuline kleur geel
Groei, oogst en opslag
Oogstperiode vroeg-midden
Opbrengst 2300-2400 kg/ha
Opslag 80-85 %AA/6 M @ 20 °C
Te vervangen door
Hallertauer Mittelfrüh (DE)
Uitleg over de getoonde gegevens