Ga naar artikel

Tettnang(er) (US)

Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Amerikaanse Tettnang(er) hop is afkomstig van een kloon van de Zwitserse Tettnanger, die weer een variëteit was van de Duitse Tettnanger.

Tettnang(er)
Land Verenigde Staten
Type AB
Aroma
bloemig, kruidig
Samenstelling
Alfazuren 4-5 %
Cohumulon 20-25 %
Humulon
Betazuren 3-4.5 %
Colupulon
Hopoliën 0.5-0.9 ml/100 gr
Myrceen 36-45 %
Humuleen 18-23 %
Caryofylleen 6-7 %
Farneseen 5-8 %
Selineen
Linalool 0.5-0.9 %
Totaal polyfenolen 5.0-6.0 %
Xanthohumol
Hopbel
Grootte klein-gemiddeld
Compactheid gemiddeld
Lupuline kleur lichtgeel
Groei, oogst en opslag
Oogstperiode vroeg
Opbrengst 1000-1340 kg/ha
Opslag 55-60 %AA/6 M @ 20 °C
Te vervangen door
Tettnang(er) (DE)
Saaz (CS)
Spalter Select (DE)
Uitleg over de getoonde gegevens