Ga naar artikel

Spalt(er) Select (DE)

Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Spalter Select is afkomstig van Hopfenforschungszentrum te Hüll. Deze variëteit is een triploïde van de Hallertau Mittelfrüh en heeft een goede resistentie tegen meeldauw en een hoge opbrengst. Geregistreerd in 1993.

Spalt(er) Select
Land Duitsland
Type A
Aroma
prettige hoparoma. iets fruitig, bloemig.
Samenstelling
Alfazuren 3.5-6.5 %
Cohumulon 21-27 %
Humulon
Betazuren 2.5-5.0 %
Colupulon 37-46 %
Hopoliën 0.6-0.9 ml/100 gr
Myrceen 20-40 %
Humuleen 15-20 %
Caryofylleen 6-8 %
Farneseen 15-22 %
Selineen 2.0-4.0 %
Linalool 1.0-1.5 %
Totaal polyfenolen 4.0-5.0 %
Xanthohumol 0.3-0.5 %
Hopbel
Grootte klein-gemiddeld
Compactheid compact
Lupuline kleur donkergeel
Groei, oogst en opslag
Oogstperiode halverwege-laat
Opbrengst 1750-2000 kg/ha
Opslag 60-70 %AA/6 M @ 20 °C
Te vervangen door
Spalter (DE)
Tettnang(er) (DE)
Hallertauer Mittelfrüher (DE)
Uitleg over de getoonde gegevens