Santiam (US) Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Santiam Hop werd vrijgegeven in 1997 door de USDA en is voor 1/3 Duitse Tettnanger, 1/3 Hallertauer Mittelfrüh, en 1/3 Cascade. Het resultaat van de mix van rassen is dat Santiam goed bestand is tegen valse en echte meeldauw. Opvallend bij deze hop is de grote hoeveelheid farneseen. Santiam hop is een pitloze ras dat een goede groeicyclus heeft. Deze hop wordt nog niet veel verbouwd, maar wordt wel beter beschikbaar. Genoemd naar de rivier Santium in Oregon. Santiam Land Verenigde Staten Type A Aroma Bloemig, wat peperig. Samenstelling Alfazuren 4.8-8.4 % Cohumulon 20-24 % Humulon Betazuren 6-8.5 % Colupulon Hopoliën 1.3-1.7 ml/100 gr Myrceen 27-45 % Humuleen 20-26 % Caryofylleen 4.8-8.8 % Farneseen 13-15.9 % Selineen Linalool Totaal polyfenolen Xanthohumol Hopbel Grootte Klein tot middelgroot Compactheid Los Lupuline kleur Geel Groei, oogst en opslag Oogstperiode Midden Opbrengst 1425-1780 kg/ha Opslag 40-50 %AA/6 M @ 20 °C Te vervangen door Tettnang Tettnanger, (DE) Spalt Spalter (DE) Uitleg over de getoonde gegevens