Ga naar artikel

Santiam (US)

Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Santiam Hop werd vrijgegeven in 1997 door de USDA en is voor 1/3 Duitse Tettnanger, 1/3 Hallertauer Mittelfrüh, en 1/3 Cascade. Het resultaat van de mix van rassen is dat Santiam goed bestand is tegen valse en echte meeldauw. Opvallend bij deze hop is de grote hoeveelheid farneseen. Santiam hop is een pitloze ras dat een goede groeicyclus heeft. Deze hop wordt nog niet veel verbouwd, maar wordt wel beter beschikbaar. Genoemd naar de rivier Santium in Oregon.

Santiam
Land Verenigde Staten
Type A
Aroma
Bloemig, wat peperig.
Samenstelling
Alfazuren 4.8-8.4 %
Cohumulon 20-24 %
Humulon
Betazuren 6-8.5 %
Colupulon
Hopoliën 1.3-1.7 ml/100 gr
Myrceen 27-45 %
Humuleen 20-26 %
Caryofylleen 4.8-8.8 %
Farneseen 13-15.9 %
Selineen
Linalool
Totaal polyfenolen
Xanthohumol
Hopbel
Grootte Klein tot middelgroot
Compactheid Los
Lupuline kleur Geel
Groei, oogst en opslag
Oogstperiode Midden
Opbrengst 1425-1780 kg/ha
Opslag 40-50 %AA/6 M @ 20 °C
Te vervangen door
Tettnang Tettnanger, (DE)
Spalt Spalter (DE)
Uitleg over de getoonde gegevens