Ga naar artikel

Opal (DE)

Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Opal is afkomstig van Hopfenforschungszentrum te Hüll. Deze variëteit heeft een goede resistentie tegen meeldauw en een hele hoge opbrengst. Geregistreerd in 2001, sinds 2004 goed verkrijgbaar.

Opal
Land Duitsland
Type AB
Aroma
kruidig, iets citrus.
Samenstelling
Alfazuren 13.0-14.0 %
Cohumulon 28-34 %
Humulon
Betazuren 3.5-5.5 %
Colupulon
Hopoliën 0.8-1.3 ml/100 gr
Myrceen 30-45 %
Humuleen 20-25 %
Caryofylleen 9-10 %
Farneseen <1 %
Selineen
Linalool
Totaal polyfenolen
Xanthohumol
Hopbel
Grootte
Compactheid
Lupuline kleur
Groei, oogst en opslag
Oogstperiode
Opbrengst
Opslag
Te vervangen door
East Kent Golding (UK)
Styrian Savinjski Golding (SI)
Uitleg over de getoonde gegevens