Ga naar artikel

Mount Hood (US)

Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Deze hopvariëteit werd op de markt gebracht in 1989 door het U.S.D.A. Breeding Program te Oregon en is afgeleid van de Hallertau- en Hersbrucker-varianten.

Mount Hood
Land Verenigde Staten
Type A
Aroma
bloemig en licht kruidig
Samenstelling
Alfazuren 4.0-7.0 %
Cohumulon 21-23 %
Humulon
Betazuren 5.0-8.0 %
Colupulon
Hopoliën 1.2-1.7 ml/100 gr
Myrceen 30-40 %
Humuleen 30-38 %
Caryofylleen 13-16 %
Farneseen <1 %
Selineen
Linalool
Totaal polyfenolen
Xanthohumol
Hopbel
Grootte gemiddeld
Compactheid gemiddeld-compact
Lupuline kleur geel
Groei, oogst en opslag
Oogstperiode vroeg-halverwege
Opbrengst 1524-1960 kg/ha
Opslag 50-60 %AA/6 M @ 20 °C
Te vervangen door
Uitleg over de getoonde gegevens