Ga naar artikel

Magnum (SI)

Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Magnum is ontstaan in 1980 in het Hop Research Center Hüll in Duitsland. Het is een kruising tussen Galena (US) en een Duitse mannelijke hop. Wordt sinds de jaren 1980 verbouwd in Slovenië.

Magnum
Land Slovenië
Type AB
Aroma
Samenstelling
Alfazuren 11-15.5 %
Cohumulon 21-29 %
Humulon
Betazuren 5-7 %
Colupulon
Hopoliën 1.6-2.6 ml/100 gr
Myrceen 30-45 %
Humuleen 30-45 %
Caryofylleen 8-13 %
Farneseen <1 %
Selineen
Linalool 0.2-0.7 %
Totaal polyfenolen
Xanthohumol
Hopbel
Grootte
Compactheid
Lupuline kleur
Groei, oogst en opslag
Oogstperiode
Opbrengst
Opslag
Te vervangen door
Hallertauer Magnum (DE)
Uitleg over de getoonde gegevens