Ga naar artikel

Hallertauer Taurus (DE)

Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Hallertauer Taurus is afkomstig van Hop Research Centre te Hüll. Deze variëteit heeft een zeer hoog alfazuur gehalte. Deze bitterhop werd geregistreerd in 1995.

Hallertauer Taurus
Land Duitsland
Type B
Aroma
Samenstelling
Alfazuren 12.0-17.0 %
Cohumulon 20-25 %
Humulon
Betazuren 4.0-6.0 %
Colupulon 38-48 %
Hopoliën 0.9-1.4 ml/100 gr
Myrceen 30-50 %
Humuleen 23-33 %
Caryofylleen 6-11 %
Farneseen <1 %
Selineen 4.0-8.0 %
Linalool 1.0-1.5 %
Totaal polyfenolen 3.0-4.0 %
Xanthohumol 0.9-1.0 %
Hopbel
Grootte gemiddeld
Compactheid gemiddeld
Lupuline kleur geel
Groei, oogst en opslag
Oogstperiode laat
Opbrengst 1600-1800 kg/ha
Opslag 60-70 %AA/6 M @ 20 °C
Te vervangen door
Hallertauer Magnum (DE)
Uitleg over de getoonde gegevens