Ga naar artikel

Hallertauer Perle (FR)

Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Perle is afkomstig van Hopfenforschungszentrum te Hüll. Deze variëteit heeft een goede resistentie tegen meeldauw en een zeer hoge opbrengst. Geregistreerd in 1978. Werd na 1990 heel populair bij de hopkwekers.

Hallertauer Perle
Land Frankrijk
Type A
Aroma
hoppig en iets fruitig en bloemig
Samenstelling
Alfazuren 8.0-9.0 %
Cohumulon
Humulon
Betazuren 4.5 %
Colupulon
Hopoliën 1.5 ml/100 gr
Myrceen 20-40 %
Humuleen
Caryofylleen
Farneseen
Selineen
Linalool 0.3 %
Totaal polyfenolen
Xanthohumol
Hopbel
Grootte klein-gemiddeld
Compactheid gemiddeld
Lupuline kleur donkergeel
Groei, oogst en opslag
Oogstperiode gemiddeld-laat
Opbrengst
Opslag
Te vervangen door
Perle (US)
Nothern Brewer (DE)
Nothern Brewer (UK)
Uitleg over de getoonde gegevens