Ga naar artikel

Hallertauer Perle (DE)

Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Perle is afkomstig van Hopfenforschungszentrum te Hüll. Deze variëteit heeft een goede resistentie tegen meeldauw en een zeer hoge opbrengst. Geregistreerd in 1978. Werd na 1990 heel populair bij de hopkwekers.

Hallertauer Perle
Land Duitsland
Type A
Aroma
hoppig en iets fruitig en bloemig
Samenstelling
Alfazuren 4.0-9.0 %
Cohumulon 29-35 %
Humulon
Betazuren 2.5-4.5 %
Colupulon 48-60 %
Hopoliën 0.5-1.5 ml/100 gr
Myrceen 20-35 %
Humuleen 35-55 %
Caryofylleen 10-20 %
Farneseen <1 %
Selineen 0.2-0.7 %
Linalool 0.2-0.6 %
Totaal polyfenolen 3.0-5.0 %
Xanthohumol 0.4-0.5 %
Hopbel
Grootte klein-gemiddeld
Compactheid gemiddeld
Lupuline kleur donkergeel
Groei, oogst en opslag
Oogstperiode gemiddeld-laat
Opbrengst 1400-1800 kg/ha
Opslag 70-85 %AA/6 M @ 20 °C
Te vervangen door
Hallertauer Perle (US)
Nothern Brewer (DE)
Nothern Brewer (UK)
Uitleg over de getoonde gegevens