Ga naar artikel

Hallertauer Mittelfrüh(er) (DE)

Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Deze oude traditionele Duitse hopvariëteit werd gebruikt in de meeste Duitse pilsen. De hop werd vernoemd naar de regio Hallertau in Beieren. In de jaren 1970 en 1980 werd deze hopvariëteit op veel plaatsen vervangen door de Hallertau Hersbrucker omdat die meer ziekteresistent is.

Hallertauer Mittelfrüh(er)
Land Duitsland
Type A
Aroma
kruidig, iets citrus, bloemig
Samenstelling
Alfazuren 3.5-4.5 %
Cohumulon 20-26 %
Humulon
Betazuren 3.5-4.5 %
Colupulon 36-44 %
Hopoliën 0.7-1.3 ml/100 gr
Myrceen 20-28 %
Humuleen 45-55 %
Caryofylleen 10-15 %
Farneseen <1 %
Selineen 1.0-1.5 %
Linalool 0.7-1.1 %
Totaal polyfenolen 4.0-5.0 %
Xanthohumol 0.2-0.3 %
Hopbel
Grootte klein-gemiddeld
Compactheid los
Lupuline kleur lichtgeel-geel
Groei, oogst en opslag
Oogstperiode vroeg
Opbrengst 1050-1300 kg/ha
Opslag 52-58 %AA/6 M @ 20 °C
Te vervangen door
Hallertauer Tradition (DE)
Uitleg over de getoonde gegevens