Ga naar artikel

Columbia (US)

Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Columbia werd algemeen beschouwd als vergelijkbaar, maar minderwaardig aan haar zuster Willamette (US) en wordt niet meer commercieel verbouwd.

Columbia
Land Verenigde Staten
Type AB
Aroma
Samenstelling
Alfazuren 7-11.5 %
Cohumulon 36-43 %
Humulon
Betazuren 3-5.5 %
Colupulon
Hopoliën 0.5-1.6 ml/100 gr
Myrceen 31-68 %
Humuleen 14-20 %
Caryofylleen 6-10 %
Farneseen 10-30 %
Selineen
Linalool
Totaal polyfenolen
Xanthohumol
Hopbel
Grootte
Compactheid
Lupuline kleur
Groei, oogst en opslag
Oogstperiode halverwege-later
Opbrengst
Opslag
Te vervangen door
Willamette (US)
Uitleg over de getoonde gegevens