Challenger (UK) Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Challenger is een kleindochter van Nothern Brewer en ontwikkeld op Wye. Challenger is één van de meest populaire Engelse hopvariëteiten van de jaren tachtig en negentig. Het combineert een goeie bitterheid en een mooi aroma. Zoals vele andere rassen die in Wye ontwikkeld zijn, wordt deze hop soms Wye Challenger genoemd, met name in oudere literatuur. Challenger Land Verenigd Koninkrijk Type AB Aroma fruitig Samenstelling Alfazuren 6.5-8.5 % Cohumulon 20-30 % Humulon Betazuren 4-4.5 % Colupulon Hopoliën 1-3 ml/100 gr Myrceen 30-42 % Humuleen 25-32 % Caryofylleen 8-10 % Farneseen 1-3 % Selineen Linalool Totaal polyfenolen Xanthohumol Hopbel Grootte gemiddeld-groot Compactheid gemiddeld-compact Lupuline kleur lichtgeel-geel Groei, oogst en opslag Oogstperiode laat Opbrengst 1400-1800 kg/ha Opslag 70-85 %AA/6 M @ 20 °C Te vervangen door Perle (US)Target (UK)Northern Brewer (UK) Uitleg over de getoonde gegevens