Ga naar artikel

Challenger (UK)

Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Challenger is een kleindochter van Nothern Brewer en ontwikkeld op Wye. Challenger is één van de meest populaire Engelse hopvariëteiten van de jaren tachtig en negentig. Het combineert een goeie bitterheid en een mooi aroma. Zoals vele andere rassen die in Wye ontwikkeld zijn, wordt deze hop soms Wye Challenger genoemd, met name in oudere literatuur.

Challenger
Land Verenigd Koninkrijk
Type AB
Aroma
fruitig
Samenstelling
Alfazuren 6.5-8.5 %
Cohumulon 20-30 %
Humulon
Betazuren 4-4.5 %
Colupulon
Hopoliën 1-3 ml/100 gr
Myrceen 30-42 %
Humuleen 25-32 %
Caryofylleen 8-10 %
Farneseen 1-3 %
Selineen
Linalool
Totaal polyfenolen
Xanthohumol
Hopbel
Grootte gemiddeld-groot
Compactheid gemiddeld-compact
Lupuline kleur lichtgeel-geel
Groei, oogst en opslag
Oogstperiode laat
Opbrengst 1400-1800 kg/ha
Opslag 70-85 %AA/6 M @ 20 °C
Te vervangen door
Perle (US)
Target (UK)
Northern Brewer (UK)
Uitleg over de getoonde gegevens