Ga naar artikel

Bramling (UK)

Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Een oudere variëteit van Golding. Bramling is zelden of nooit verkrijgbaar onder zijn eigen naam. Het origineel is geselecteerd uit het veld van een boer genaamd Musgrave Hilton, die een boerderij had in het Engels stadje Bramling. Bramling was ooit een van de meest populaire aroma hoppen in Engeland, maar werd vervangen toen rassen met een hoger rendement beschikbaar kwamen. Tot voor kort werd Bramling nog in kleine hoeveelheden verbouwd in Engeland en in British Columbia, Canada, waar het als British Columbia Golding wordt verkocht. De Bramling Cross variëteit is afkomstig van, en heeft zijn naam te danken aan deze hop.

Bramling
Land Verenigd Koninkrijk
Type AB
Aroma
Samenstelling
Alfazuren 5-7 %
Cohumulon 33-35 %
Humulon
Betazuren 2.3-3.2 %
Colupulon
Hopoliën 0.7-1.0 ml/100 gr
Myrceen 36 %
Humuleen 31 %
Caryofylleen 16 %
Farneseen <1 %
Selineen
Linalool
Totaal polyfenolen
Xanthohumol
Hopbel
Grootte
Compactheid
Lupuline kleur
Groei, oogst en opslag
Oogstperiode vroeg
Opbrengst 670-1120 kg/ha
Opslag 76 %AA/6 M @ 20 °C
Te vervangen door
Uitleg over de getoonde gegevens