Ga naar artikel

Bouclier (FR)

Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Deze variëteit komt oorspronkelijk uit de Elzas-regio in Frankrijk. Is het resultaat van een kruising tussen Strisselspalt en een mannelijke Engelse hop (voorouders waren Challenger, Early Bird Golding en Nothern Brewer). Deze hop heeft ook een mix van Engelse en Franse hop aromas.

Bouclier
Land Frankrijk
Type A
Aroma
fruitig, kruidig en citrusaroma
Samenstelling
Alfazuren 7.9-8.5 %
Cohumulon
Humulon
Betazuren 2.4-3.3 %
Colupulon
Hopoliën 1.1-1.6 ml/100 gr
Myrceen 0.38 %
Humuleen
Caryofylleen
Farneseen
Selineen
Linalool 0.5 %
Totaal polyfenolen
Xanthohumol
Hopbel
Grootte
Compactheid
Lupuline kleur
Groei, oogst en opslag
Oogstperiode
Opbrengst
Opslag
Te vervangen door
Uitleg over de getoonde gegevens