Ga naar artikel

Bobek (SI)

Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Ontstaan uit Northern Brewer en een wilde hop. Wordt ook wel Styrian Golding B genoemd. Wordt (nog) niet commercieel verbouwd.

Bobek
Land Slovenië
Type B
Aroma
Samenstelling
Alfazuren 3.5-7.8 %
Cohumulon 28-34 %
Humulon
Betazuren 4.0-6.1 %
Colupulon 48-53 %
Hopoliën 0.7-4.0 ml/100 gr
Myrceen 49-57 %
Humuleen 13-19 %
Caryofylleen 4-6 %
Farneseen 4-7 %
Selineen
Linalool 0.9-1.3 %
Totaal polyfenolen
Xanthohumol 0.3-0.4 %
Hopbel
Grootte
Compactheid
Lupuline kleur
Groei, oogst en opslag
Oogstperiode
Opbrengst 1600-2400 kg/ha
Opslag 66 %AA/6 M @ 20 °C
Te vervangen door
Uitleg over de getoonde gegevens