Ga naar artikel

Aramis (FR)

Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Deze triploïde variëteit komt uit de Elzas-regio in Frankrijk en is een kruising tussen de tetraploïde hopvariëteit Strisselspalt en het mannelijke zaad van de hopvariëteit Whitbreads Golding Variety.

Aramis
Land Frankrijk
Type A
Aroma
kruidig, bloemig, wat citrus
Samenstelling
Alfazuren 7.9-8.3 %
Cohumulon 21.5-21.7 %
Humulon
Betazuren 3.8-4.5 %
Colupulon
Hopoliën 1.2-1.6 ml/100 gr
Myrceen 40 %
Humuleen 21 %
Caryofylleen 7.4 %
Farneseen 2-4 %
Selineen
Linalool
Totaal polyfenolen
Xanthohumol
Hopbel
Grootte
Compactheid
Lupuline kleur
Groei, oogst en opslag
Oogstperiode
Opbrengst
Opslag
Te vervangen door
Willamette (US)
Challenger (UK)
Ahtanum (US)
Strisselspalt (FR)
Centennial (US)
Uitleg over de getoonde gegevens