Ga naar artikel

AlphAroma (NZ)

Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier AlphAroma werd ontwikkeld bij het Riwaka Research Station in Motueka, Nieuw-Zeeland. Deze hop is onstaan door een vrije bestuiving van de Tetraploid Smooth Cone (USDA 66056). Is vrijgegeven in 1983, hoewel het oorspronkelijk werd gekweekt einde jaren 1970. AlphAroma wordt nog steeds verbouwd, maar is moeilijk verkrijgbaar.

AlphAroma
Land Nieuw-Zeeland
Type AB
Aroma
Samenstelling
Alfazuren 5.8-10.9 %
Cohumulon 27 %
Humulon
Betazuren 2.4-4.8 %
Colupulon
Hopoliën 0.98-1.52 ml/100 gr
Myrceen 44.3-65.2 %
Humuleen 12.2-23.6 %
Caryofylleen 3.4-7.7 %
Farneseen 3.19-6.68 %
Selineen
Linalool
Totaal polyfenolen
Xanthohumol
Hopbel
Grootte
Compactheid
Lupuline kleur Lichtgeel
Groei, oogst en opslag
Oogstperiode Laat
Opbrengst 1088-2805 kg/ha
Opslag 70-75 %AA/6 M @ 20 °C
Te vervangen door
Uitleg over de getoonde gegevens