Ga naar artikel

Ahil (SI)

Bron: brouw-bier.nl - Alles wat de amateur bierbrouwer of bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier bierliefhebber moet weten over het brouwen van bier Ahil (USDA 21050) is ontwikkeld op de Hop Research Institute Žalec, Slovenië, Joegoslavië in begin jaren 1970 door Dr. Tone Wagner. Deze hop is ontstaan uit Brewer's Gold (USDA 19001) en een wilde mannelijke Joegoslavische hop. Ahil is samen met Apolon (USDA 21051), Atlas (USDA 21052) en Aurora (USDA 21053) in de markt gezet als een "Superstyrian" hop. Ze zijn vergelijkbaar met een Styrian (Fuggle-type) hop, maar dan met meer alfazuren. In werkelijkheid zijn het echter Brewer's Gold zaailingen, waardoor hun kwaliteitskenmerken verschillen van de echte Styrian (USDA 21049, Savinski Golding). In de afgelopen jaren het aandeel van Superstyrians verminderd ten gunste van de oude gevestigde Savinski (Styrian) Golding (21049). Ahil wordt in Slovenië nog zeer weinig verbouwd.

Ahil
Land Slovenië
Type B
Aroma
Samenstelling
Alfazuren 8.5-11.5 %
Cohumulon 25 %
Humulon
Betazuren 3.5-5 %
Colupulon
Hopoliën 1.8-2.2 ml/100 gr
Myrceen 55.2-62.2 %
Humuleen 7.5-9 %
Caryofylleen 3.4-4.7 %
Farneseen 10-12.7 %
Selineen
Linalool
Totaal polyfenolen
Xanthohumol
Hopbel
Grootte
Compactheid
Lupuline kleur
Groei, oogst en opslag
Oogstperiode gemiddeld-later
Opbrengst 600-1500 kg/ha
Opslag 46-52 %AA/6 M @ 20 °C
Te vervangen door
Uitleg over de getoonde gegevens